<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Villaluksus til leie: Pris fra 120.000 kroner pr. natt

Rockestjerner på turné, high-end møter og private selskap. Det er gjestene Petter Stordalen mener vil betale fra 120.000 kroner natten for splitter nye Villa Inkognito.

Publisert 18. apr. 2023 kl. 15.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 420 ord

– Du kan se for deg en scene fra The Great Gatsby. Dette blir dritbra, sier Petter Stordalen.

De New York og London-baserte interiørarkitektene i Greco Deco har fått frie tøyler i utformingen av Stordalens nye luksusvilla som åpnet dørene denne uken.

Villa Inkognito er italiensk-gresk renessanse-klassisisme på hjørnet av Solli plass, som i sin nye form byr på art deco-galore med varme stoffer, håndmalte skatoller og godt polstrede møbler med frynser.

– Du kan leie et etasje, et område eller et rom. Er du 15 personer, så kan det kanskje like greit å leie hele huset. Du får uansett en helt unik opplevelse, skryter Stordalen.

Hotellkongen forteller at det er investert et sted mellom 200 og 300 millioner kroner i Villa Inkognito, avhengig av hvordan man regner på det.

En høy sum for et bygg med bare 11 rom og suiter fordelt på fire etasjer.

– Her har vi ikke tenkt med lommeboken. Her har vi tenkt med hjertet, sier han.

Privat, midt i byen

Villa Inkognito er et mer privat tilskudd i Sommerrokvartalet, hvor Stordalen og Co har investert totalt 2,6 milliarder kroner de seneste årene.

Det faller inn under en trend internasjonalt der superstjernene gjerne velger å leie private hjem for å unngå å måtte snike seg ut bakdørene av de mer offentlige hotellobbyene.

Samtidig mener Stordalen at det er etterspørsel etter mer særegne hotellopplevelser i et marked fullt av generiske hotellkonsepter.

– Sosiale medier har gjort at man søker mer unike hotellopplevelser, og jeg tror det er etterspørsel både i ferie- og fritidsmarkedet, og i eventmarkedet.

Blant kundene Stordalen tror konseptet treffer umiddelbart er store internasjonale artister på turné, high-end møter og private selskap.

Leier du hele villaen, står ditt eget private kjøkken og bar til disposisjon, bibliotek, vinterhage og lounger, og med alle Sommeros fasiliteter vegg i vegg.

– Det er enkel og høy sikkerhet, og tidenes hotell-gym, barer, restauranter og spa rett over gangbroen, sier Stordalen.

Mer weekend-turisme

Villa Inkognito er imidlertid ikke kun ment for utenlandske superstjerner, med en startpris på rundt 5.000 kroner for de minste rommene.

Stordalen poengterer at pandemien, den svake kronen og det økonomiske bildet generelt har gjort det mer attraktivt å feriere nærmere hjemme.

– Weekender er blitt veldig populært. Det samme er det å feriere i egen by. Det gjør at vi tilpasser hotellproduktene til det markedet etterspør.

Villa Inkognito er et prosjekt uten det vanlige, som Stordalen likevel har ståltro på at vil bli bra på sikt.

– Det har kostet mye penger, og det kommer til å ta tid, men vi har bookingportalen og størrelsen som skal til for å lykkes med et slikt prosjekt.