<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boeing med nye forsinkelser på MAX-fly

Boeing melder om nok en forsinkelse. Aksjen faller nær to prosent i førhandelen.

Publisert 24. aug. 2023 kl. 11.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
FORINSKELSER: Boeing rammes nok en gang av forsinkelser etter produksjonsfeil. Norwegian bestilte i fjor 50 nye Boeing 737 Max-fly. Foto: Dreamstime

Flyprodusenten Boeing har identifisert et nytt kvalitetsproblem med 737 MAX-fly som involverer leverandøren Spirit AeroSystems. Feilen innebærer et feilboret hull på bakre trykkskott av flyene, ifølge Reuters.

Som konsekvens vil leveransene bli forsinket på kort sikt, og selskapet vurderer nå om det kan føre til at de ikke når sitt årlige leveransemål på minst 400 737-fly.

Boeing har en venteliste på 4.358 737-fly, ifølge en oversikt på deres nettside.

Den nye utfordringen i forsyningskjeden er bare et av mange problemer som har hindret leveransene av MAX-fly. I april i år, like før sommersesongen, advarte Boeing om produksjonsproblemer som skapte forsinkelser. Også da grunnet en feilinstallering av Spirit.

Rammes først

Det nyeste problemet vil forsinke den første leveransen av MAX 8-fly til Malaysia Airlines, som hadde planlagt en mottagelse 28. august, ifølge Reuters.

Det er uklart hvor mange fly som må fikses, og hvor lang tid det vil ta vil variere avhengig av tilstanden til hvert fly, heter det videre.

«Vi fortsetter å levere 737-fly som ikke er påvirket,» sa Boeing, som sa at problemet ble oppdaget «nylig».

Norwegian bestilte i fjor 50 nye Boeing 737 Max-fly etter forliket med Boeing.