Blodbad etter terrorangrep - Reise og Livsstil - Hegnar.no

Blodbad etter terrorangrep

Indias regjering lover å nedkjempe «terrorismens krefter» etter at sju bomber utløste et blodbad på jernbanenettet i Mumbai. Se TV-reportasjen fra India her.

Minst 160 mennesker ble drept og 460 såret da togvogner fullpakket med pendlere ble sprengt i fillebiter i de sju bombeeksplosjonene midt i rushtiden tirsdag ettermiddag.

- Regjeringen vil gjøre alt som er i dens makt for å opprettholde lov og orden og for å nedkjempe terrorismens krefter, sier statsminister Manmohan Singh, som kalte inn til krisemøte umiddelbart etter den massive terroraksjonen.

- Vi vil gjøre hva vi kan for å bekjempe terroristenes ondskap og ikke la dem lykkes, sa statsministerens i en uttalelse etter møtet.

Kaotiske scener
Etter eksplosjonene viste fjernsynsbilder hundrevis av fortumlede passasjerer som vandret langs jernbanesporene mens monsunregnet høljet ned. Vesker og bagasje lå strødd etter dem langs skinnene.

Mennesker i opprevne og blodige klær bar døde og sårede på bårer fra de forvrengte togvognene. En politimann ble vist mens han bar to hvite, blodige sekker med det som så ut til å være avrevne kroppsdeler.

- Eksplosjonen var så kraftig at vi trodde vi har blitt truffet av lynet. Hele markedsplassen ristet, sier butikkinnehaveren Gopi Chand, som var vitne til en av eksplosjonene.

Mobilnettet i byen brøt fullstendig sammen da folk prøvde å ringe sine kjære, og senere dannet det seg lange køer ved telefonautomatene i byen. (NTB)

Se TV-reportasjen fra ulykkesstedet her.

Laster inn søk


Tips oss