<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukraina angriper dypt inne i Russland

Droner har nådd frem til Moskvas dørstokk og russiske tv-og radiostasjoner angripes av hackere.

Publisert 28. feb. 2023 kl. 15.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 344 ord
DRONEANGREP: En ukrainsk droneoperatør under en operasjon i Bakhmut mandag. FOTO:NTB

Det blir ifølge San Francisco Chronicle rapportert fra russisk hold i Sør-og Vest-Russland om en rekke droneangrep nær den ukrainske grensen.

Avisen skriver også at angrep skal ha skjedd dypere inne i Russland, samtidig som russiske tv-stasjoner og radiostasjoner melder om at de er utsatt for hackerangrep. 

Tidligere tirsdag ble luftrommet rundt den internasjonale flyplassen i St. Petersburg stengt midlertidig etter meldinger om objekter i luftrommet som ikke kunne identifiseres.

TAKE OFF: En ukrainsk droneoperatør i  68. Oleksa Dovbush jaktbrigade, sender en drone ut på tok nær Vuhledar i Ukraina onsdag 22. februar. FOTO:NTB

Avisen skriver at Ukraina hverken bekrefter eller avkrefter at de står bak droneangrepene, men påpekte sin rett til å forsvare seg med å rette angrep mot ethvert mål i Russland.

Ifølge lokale russiske myndigheter styrtet en drone knapt 10 mil fra Moskva tirsdag morgen, skriver San Francisco Chronicle.

Bilder av dronen viste at det var en ukrainsk-produsert modell, med en angivelig rekkevidde på opptil 800 kilometer, men ikke i stand til å bære en større last med eksplosiver.

«Russiske styrker skjøt tidlig tirsdag ned en ukrainsk drone over Bryansk-regionen», skrev den lokale guvernøren, Aleksandr Bogomaz, i et Telegram-innlegg.

Tirsdag fikk Russlands innenlands sikkerhetstjeneste, FSB, ordre fra Putin om å trappe opp sin aktivitet for å motvirke det Putin omtalte som økende spionasje og sabotasje mot Russland fra Ukraina og Vesten, skriver Reuters.

– FSB må stoppe sabotasjegrupper som kommer inn i Russland fra Ukraina, trappe opp beskyttelsen av infrastrukturen og forhindre at vestlige sikkerhetstjenester gjenoppliver terrorist- eller ekstremistceller inne i Russland, sa Putin i en tale overfor FSB.

Ifølge nyhetsbyrået skal Putin ha påpekt at vestlige etterretningstjenester tradisjonelt har vært aktive i Russland, og nå har de satt ytterligere personell, tekniske og andre ressurser i tjeneste innenfor Russlands grenser.