<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WSJ: – Det er dette som kalles ledelse

Republikanerne kunne ha vært et mer populært og styringsdyktig parti hvis flere republikanske politikere viste offervilje, skriver The Wall Street Journal.

Publisert 19. apr. 2024 kl. 07.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
Mike Johnson risikerer jobben som speaker ved å samle støtte til en hjelpepakke til Ukraina, skriver The Wall Street Journal. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Mike Johnson risikerer jobben som speaker ved å samle støtte til en hjelpepakke til Ukraina. Det er dette som kalles ledelse. Republikanerne kunne ha vært et mer populært og styringsdyktig parti hvis flere republikanske politikere viste offervilje – og mer respekt for dem setter noe på spill.

Financial Times

Med hjelp fra sine allierte klarte Israel å avverge missilangrepet fra Iran uten dødsofre. Kontrasten er stor til Ukraina, der russiske raketter daglig rammer byer som Kharkiv og Tsjernihiv. Nå bør Vesten donere mer luftvern til Ukraina, selv om lagernivåene kommer under det som oppfattes som minimum.

Die Welt

Enorme nedbørsmengder har lammet Dubai i flere dager. Nå sprer ryktet seg om at uværet ble utløst av værmanipulasjon. Det avviser myndighetene, og med god grunn. Så store vannmengder lar seg ikke trylle frem fra løse luften.

Dagens Industri

Sverige trenger en ny fortelling. Det utsagnet høres ofte fra både rikssynsere og motivasjonstalere. Det som er sikkert, er at Sverige har viktige problemer å løse. Det som trengs, er ikke fortellinger om politikken, men reformer og praktisk politikk.