<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper skip til under halve markedsverdien

Höegh Autoliners selger et 18 år gammelt bilskip og blar opp 455 millioner for et nyere skip, som ved nyttår var verdsatt til over det dobbelte.

Publisert 27. feb. 2024 kl. 15.02
Oppdatert 27. feb. 2024 klokken 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
SELGER OG KJØPER: Höegh Autoliners og adm. direktør Andreas Enger. Foto: Thomas Bjørnflaten

Höegh Autoliners selger «Höegh Chiba» og kjøper samtidig «Höegh Jeddah», opplyser bilskipsrederiet tirsdag.

Det 2006-bygde skipet «Höegh Chiba», med en kapasitet på 6.000 personbilekvivalenter, selges for 61 millioner dollar. Det tilsvarer drøyt 640 millioner kroner.

Fartøyet vil bli levert til den nye eieren innen august, og det vil da være ubelånt, opplyses det.

Halv pris

«Höegh Jeddah», som ble bygget i 2014, kjøpes fra det skipseiende selskapet Ocean Yield gjennom utøvelse av en opsjon.

Det er det siste skipet Höegh Autoliners har hatt opsjon på hos Ocean Yield. I løpet av de seneste to årene har rederiet overtatt seks bilskip som har vært innleid gjennom leasingavtaler med kjøpsopsjoner, fire av dem fra Ocean Yield og to fra andre leasingselskaper.

Kjøpsprisen for det nye skipet oppgis til 43,2 millioner dollar, som tilsvarer 455 millioner kroner, mens det oppgis at skipets gjennomsnittlige markedsverdi ligger på 91 millioner dollar.

«Höegh Jeddah» har en kapasitet på 6.500 personbilenheter. Kjøpet ventes å bli sluttført i september.

– Transaksjonene representerer gode muligheter for oss til å optimalisere aktivaporteføljen vår mens vi forbereder oss på den første Aurora-leveransen i august, kommenterer adm. direktør Andreas Enger.

Rederiets nye Aurora-klasse vil bestå av det som omtales som de mest miljøvennlige bilskipene noensinne. Höegh Autoliners vil fra andre halvår i år ta levering av to nye Aurora-fartøyer hver sjette måned.