<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet resultatet på driften – vil splitte selskapet i to

Publisert 15. feb. 2023 kl. 08.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
LA FREM TALL: Richard Brown, adm. direktør i Gaming Innovation. Gaming Innovation Group

 

Gaming Innovation Group (GiG) fikk et driftsresultat på 4 millioner euro i fjerde kvartal 2022, mot 2,2 millioner euro i samme periode året før. EBITDA var 10,3 millioner euro i perioden (6), av en omsetning på 30 millioner euro (23).

Vurderer fisjon

Styret i GiG har besluttet å sette i gang en strategisk gjennomgang for å splitte konsernet i to uavhengige børsnoterte selskaper.

Det vurderes å distribuere datterselskapet Innovation Labs Ltd til GiGs aksjonærer. En slik distribusjon vil resultere i en splittelse av nåværende GiG inn i to hovedforretningssegmenter; Media Services og Platform & Sportsbook.

Hensikten med splitten er å skjerpe fokuset for hvert forretningssegment, optimalisere vekstmuligheter og sikre at hver virksomhet kan dra nytte av strategisk og finansiell fleksibilitet til deres særegne forretningsmodeller, heter det i meldingen.

Den strategiske gjennomgangen vil bli igangsatt umiddelbart og fortsette gjennom 2023, og vil i første omgang fokusere på å skissere de strategiske og operasjonelle målene som må oppnås for å gjennomføre splitten.

TDN Direkt