<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stripper Bankman-Fried for teknologi

Strengere kausjonsvilkår for tidligere FTX-sjef Sam Bankman-Fried.

Publisert 28. mars 2023 kl. 10.15
Oppdatert 28. mars 2023 klokken 11.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
FTX-GRÜNDER: Sam Bankman-Fried har tydeligvis hatt for store muligheter til å påvirke sin fremtid fra kausjonsoppholdet i foreldrenes Florida-hjem. Nå begrenses hans kommunikasjonsfrihet betraktelig. FOTO: Bloomberg

Advokatene til den fallerte FTX-gründeren, Sam Bankman Fried, har inngått en avtale om nye kausjonsbestemmelser for sin klient, melder Reuters. Etter at en dommer nylig vurderte å sende Bankman-Fried tilbake til varetektsfengsling, fikk advokatene fart på seg.

Nå må den tidligere FTX-sjefen greie seg uten smarttelefon med internettilgang. 

Betingelsene lyder blant annet på at han får strengt begrensede funksjoner på sin PC, telefon uten internett og forbud mot å bruke en rekke andre elektroniske kommunikasjonsenheter.

Bankman-Frieds PC vil ha overvåkingsprogramvare for å spore brukeraktivitet, og han vil ikke ha administrativ tilgang for å forhindre tukling med restriksjonene. I tillegg vil den nye telefonens kommunikasjonsfunksjoner være begrenset til tekstmeldinger og taleanrop, med alle andre meldingsapplikasjoner skrudd av.

Også Bankman-Frieds foreldre måtte underskrive en erklæring under ed, om ikke å bringe forbudte enheter inn i sitt hus, skriver Reuters.