<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G: Solide spesifikasjoner uten prissjokk

Den nyeste OnePlus-modellen Nord CE 3 Lite 5G kombinerer moderne funksjoner og teknologi med en overkommelig prislapp.

Publisert 3. mai 2023 kl. 10.34
Lesetid: 6 minutter
Artikkellengde er 1266 ord
OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Foto: Michael Groth

Ved første øyekast kan man lett bli nysgjerrig på OnePlus Nord CE 3 Lite 5G. Rammen og baksiden er laget av plast, men har en fin avrundet kant som gir en premium følelse og sørger for at den ligger godt i hånden. Selv om det er mye plast her, så har den likevel et kult design som gjør at den står ut fra mengden.

Premium plast: OnePlus Nord CE 3 Lite sin innpakning består for det meste av plast, men den har likevel et kult design som gjør at den står ut fra mengden. Foto: Michael Groth

Enheten har også en imponerende 6,72-tommers IPS-LCD-skjerm på 120Hz med respektable visningsvinkler og høy lysstyrke, noe som gjør den godt egnet for utendørs bruk. Dette er et pluss for dem som liker å se videoer eller spille spill på telefonen sin. Skjermen er imidlertid ikke like skarp og fargerik som AMOLED-paneler, som er tilgjengelig i dyrere telefoner.

Når det gjelder spill, leverer Nord CE 3 Lite 5G en jevn spillopplevelse takket være Qualcomm Snapdragon 695-chipset. Men dette chipsetet er ikke det kraftigste på markedet, og kan slite med ytelsen i noen av de mest krevende spillene.

Kjente OnePlus funksjoner som "Shelf" og Zen-modus er på plass. Foto: Michael Groth

Drevet av Oxygen OS 13.1 gir Nord CE 3 Lite 5G brukerne en velkjent og brukervennlig opplevelse basert på Android 13, men med kjente OnePlus funksjoner som "Shelf" og Zen-modus. Denne kombinasjonen sørger for at både nye og eksisterende OnePlus-brukere enkelt kan sette seg inn i telefonen.

Gode bilder

Med to store runde linser på baksiden, består hovedkameraet av en 108MP 1/1.67-tommers sensor, en 2MP dybdesensor for bløtfokus og en 2MP makrolinse for nærbilder. 108MP kameraet leverer gode bilder med fin fargegjengivelse. Selv om det ikke er det ypperste vi har sett, sørger software-forbedringer og HDR-støtte for at kameraet leverer akseptabel bildekvalitet for de fleste smarttelefonbrukere.

Bilder tatt med OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:

(1 / 4)

God lagringsplass

Med opptil 256 GB intern lagring og støtte for Micro SD-minnekort opptil 1 terabyte, vil brukere som raskt fyller opp lagringsplassen være fornøyde.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G kommer også med et kraftig 5000 mAh-batteri og med en 67-watts hurtiglader i esken som gjør at telefonen kan lades fra 0 til 100% på bare 44 minutter.

Sjelden funksjon

Nord CE 3 Lite 5G inkluderer en hodetelefonkontakt, noe som har blitt sjeldent i smarttelefonverdenen. Dette skyldes at kontakten ofte er ofret for å gi rom til nyere, større komponenter, så å kunne benytte hodetelefoner uten en adapter på denne telefonen er en fin liten fordel.

Hodetelefonkontakt har blitt sjelden vare i smarttelefonverdenen, så å kunne benytte hodetelefoner uten en adapter på denne telefonen er en fin liten fordel. Foto: Michael Groth

Høyttalerne på OnePlus Nord CE 3 Lite 5G er også verdt å nevne. De leverer en klar og kraftig lydopplevelse som overgår forventningene for en telefon i denne prisklassen. Selv om de kanskje ikke er på nivå med dyrere telefoner, er lydkvaliteten tilfredsstillende for hverdagsbruk som musikkavspilling og streaming.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G gir imponerende spesifikasjoner til en rimelig pris, og er et utmerket alternativ for de som ønsker en kraftig smarttelefon uten å tømme lommeboken.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Fordeler

  • Rimelig priset
  • Godt kamera med fin fargegjengivelse og støtte for HDR.
  • Hodetelefonkontakt

Ulemper

  • Plastikkinnpakning
  • Skjermkvalitet: Skjermen er ikke like skarp og fargerik som AMOLED-paneler, som er tilgjengelig i dyrere telefoner.

Pris OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB: 3.890 kroner (prisjakt.no)