<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

KI skaper produktivitet – ikke oppsigelser

Ledere i 31 land vil bruke KI til å øke de ansattes produktivitet.

Publisert 15. mai 2023 kl. 11.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
KI-MANNEN: Denne humanoide roboten styres av kunstig intelligens og tegner mennesker men sin bioniske hånd og bruk av sine bioniske øyne. FOTO:NTB

En fersk rapport fra Microsoft inneholder analyser og fremstillinger om at kunstig intelligens (KI) vil føre til økt produktivitet og ikke oppsigelser.

Det er i rapporten 2023 Work Trend Index: Annual Report – Will AI Fix Work, ledere tar til orde for dette. Microsoft har spurt 31.000 ansatte i 31 land om deres syn på KI og arbeidslivet. I Norden er både Finland og Sverige med i undersøkelsen.

Mens arbeidstakere frykter for sine jobber ifølge rapporten, er ledere langt mer positivt innstilte til kunstig intelligens. Blant lederne tas det til orde for å benytte KI til å øke de ansattes produktivitet, ikke nedbemanning.

64 prosent av arbeidstakere opplever at de negative sidene ved digital teknologi hindrer effektivitet og vanskeliggjør innovasjon, og omfatter alt fra utdaterte system, egne problemer med å tilpasse seg nye teknologier raskt nok, mengden informasjon, tid brukt på å rydde i e-poster og dokumenter og lignende.

Likevel ønsker 70 prosent å delegere så mange arbeidsoppgaver som mulig til systemer med kunstig intelligens.

Reduksjon av bemanning er nederst på listen for lederne, som ønsker å bruke KI for å øke produktiviteten og dermed skape mer verdi.

Rapporten avdekker også at 68 prosent av arbeidstakere mener de mangler nok tid til konsentrert arbeid. Ineffektive møter er den største hindringen for produktivitet og de bruker nå tre ganger så mye tid på digitale møter enn for tre år siden.