<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Musk lover å betale advokatregningene for diskriminerte X-brukere

Elon Musk sier at X vil betale de juridiske regningene til folk som er blitt urettferdig behandlet av arbeidsgivere på grunn av noe de har gjort på nettstedet.

Publisert 6. aug. 2023 kl. 09.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord
BETALINGSVILLIG: Elon Musk sier at X vil betale advokatregningene til brukere som blir diskriminert som en følge av noe som skjer på den sosiale medieplattformen.  Foto: Bloomberg

GJennom en melding på den sosiale medieplattformen natt til søndag skriver Elon Musk at de vil finansiere juridiske regningene og gå gå til sak på vegne av folk som har blitt urettferdig behandlet av arbeidsgivere på grunn av noe de har lagt ut eller likt på X – tidligere kjent som Twitter. 

Ifølge Musk er det «ingen grenser» på kostnadene som de er villige til å finansiere og han la til at de også vil gå etter styrene i de selskapene det er snakk om, skriver Bloomberg. 

Vil gå etter styrene

Musk skal ha svart bekreftende på forslag fra brukere på X over tilfeller selskapet ville være villig til å støtte juridisk. 

«Og vi vil ikke bare saksøke, det vil være ekstremt høylytt og vi vil gå etter styrene også,» skrev Musk som svar på et innlegg om at ingenting endrer atferd i USA raskere enn en trussel om et søksmål. 

Musk, som kjøpte Twitter for 44 milliarder dollar i fjor og som nylig omdøpte selskapet til X, har selv havnet på kant med flere ansatte i selskapet etter at han kuttet flere tusen stillinger. I tillegg har også flere tidligere ansatte i både Tesla og SpaceX klaget over å ha fått sparken etter å ha kommet med kritiske kommentarer om han som konsernsjef i begge selskapene. 

Aktiv juridisk avdeling

Etter at Musk tok over har X's juridiske avdeling fått litt å gjøre, og bare den siste uken er det blitt kjent at den sosiale medieplattformen saksøker Center for Countering Digital Hate (CCDH), en ideell organisasjon som bekjemper hatefulle ytringer og feilinformasjon, og anklager dem for å fremsette falske påstander og om å oppmuntre annonsører til å stanse investeringer på plattformen.

Søksmålet har sin opprinnelse i en medierapport som ble publisert i juli, der funn fra CCDHs forskning ble presentert og viste at hatprat hadde økt mot minoritetsgrupper på plattformen.

I tillegg gikk det franske nyhetsbyrået AFP til sak mot X i uken som var, ettersom plattformen ekter å diskutere betaling for opphavsrettsbeskyttet innhold som deles på nett. Søksmålet er en del av en global kamp der medieselskaper vil ha betalt fordi de mener deres innhold er med på å skape verdi for selskaper som X, Facebook og Google.