<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tredobler resultatet før børsflukt

Det danske teknologiselskapet Asetek, som er godt i gang med flukten fra Oslo Børs, leverer sterke tall etter en forbedring i markedet.

Publisert 9. aug. 2023 kl. 12.32
Oppdatert 9. aug. 2023 klokken 14.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
ETTERSPØRSELSBOOST: Teknologiselskapet Asetek tredoblet resultatet i andre kvartal. Her adm. direktør André Sloth Eriksen. Foto: Iván Kverme

ASTK

Det danske teknologiselskapet Asetek, som snarlig avnoteres fra Oslo Børs, hadde en omsetning på 24,5 millioner dollar i andre kvartal, mot 16,9 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Det utgjør en vekst på 45 prosent.

Driftsresultatet var 4,1 millioner dollar, mot 0,1 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt var på 4,0 millioner dollar, opp fra 0,8 millioner dollar i fjor.

Justert EBITDA var 6,2 millioner dollar i andre kvartal, sammenlignet med 1,3 millioner dollar i andre kvartal 2022.

Grunnet økt etterspørsel etter flytende kjøleprodukter har selskapet økt guidingen i to omganger siden forrige kvartalsrapport, en gang i juni og nå nylig i august.

Ifølge den seneste oppdateringen venter selskapet en omsetningsvekst på mellom 40 og 45 prosent i 2023 sammenlignet med omsetningen i 2022, og driftsresultatet ventes å lande mellom 7 og 9 millioner dollar.

Selskapet skal også ha hatt reduserte kostnader og gunstige valutakurser, noe som har bidratt positivt.

Forlater Oslo Børs

I selskapets forrige kvartalsrapport kom det frem at noteringen på Nasdaq Copenhagen den 17. mai var vellykket etter en fullført emisjon på 20 millioner dollar. Selskapet oppfordret aksjeeiere til å flytte aksjer fra Oslo til København.

Asetek har igangsatt avnoteringen fra Oslo Børs. Selskapet fikk hard medfart ettersom de fleste aksjonærene ble skylt ut med badevannet i emisjonen.

«Nettoprovenyet er på cirka 115 millioner danske kroner. Vi antyder en rabatt på cirka 40 prosent. Det vil bidra til en utvanning av eksisterende aksjonærer på rundt 65 prosent», skrev SEB i en betalt analyse.

Onsdag handles aksjen for 10,55 kroner på Oslo Børs, ned 1,40 prosent for dagen. I København er derimot aksjen opp 0,85 prosent til 10,67 kroner pr. aksje.