<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Nei, jeg svindlet ikke

Sam Bankman-Fried nekter for å ha svindlet kundene i den kollapsede kryptobørsen FTX.

Publisert 28. okt. 2023 kl. 09.04
Oppdatert 28. okt. 2023 klokken 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
NEKTER: Sam Bankman-Fried nekter for å ha svindlet kundene i forbindelse med FTX-kollapsen. Foto: Bloomberg

I desember i fjor ble Sam Bankman-Fried pågrepet på Bahamas etter at innskudd for flere hundre millioner dollar forsvant for kundene i kryptobørsen FTX. Siktelsen mot Bankman-Fried omfatter blant annet bedrageri og hvitvasking som kan ha kostet investorer, kunder og utlånere flere milliarder dollar.

Nå risikerer han flere tiår i fengsel etter å ha orkestrert det mange mener er en av de største svindlene gjennom tidene.

Rettssaken har pågått i flere måneder, og det var rettet stor oppmerksomhet mot fredagens vitneforklaring fra hovedpersonen selv.

«Nei, det gjorde jeg ikke», svarte Bankman-Fried på spørsmål fra advokaten sin, Mark Cohen, om han hadde begått svindel, ifølge forklaringen som er gjengitt av Bloomberg.

Han gjentok at det hele var en «feil» og forsøkte å så tvil rundt forklaringene fra tidligere kolleger, som tidligere har sagt seg skyldig og hevdet at Bankman-Fried var mannen som tok avgjørelsene når kundenes midler ble misbrukt.

«Jeg skulle ønske jeg hadde en bedre forståelse enn jeg hadde», sa Bankman-Fried.