<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verste på fire år for Apple

Den amerikanske giganten har hatt en elendig start på året i Kina.

Publisert 23. apr. 2024 kl. 10.33
Oppdatert 23. apr. 2024 klokken 10.34

Apples iPhone-salg i Kina falt hele 19 prosent i første kvartal, melder Bloomberg og viser til tall fra det uavhengige analysefirmaet Counterpoint Research.

Dette skal være det verste kvartalet for iPhone i Kina siden coronapandemien brøt ut rundt 2020.

Med det kraftige fallet i starten av året har Apple falt ned til tredjeplass på det kinesiske markedet, ifølge analysefirmaet.

Tallene deres viser videre at det samlede markedet i første kvartal vokste med rundt 1,5 prosent, løftet av lokale navn som Honor Device og Xiaomi. Dessuten hadde Huawei en vekst på nesten 70 prosent, som bringer selskapet opp på nivå med iPhone.

– Apples salg var dempet gjennom kvartalet ettersom Huaweis comeback har direkte påvirket Apple i premiumsegmentet. Dessuten har erstatningsetterspørselen for Apple vært noe dempet sammenlignet med tidligere år, forklarer Counterpoint-analytiker Ivan Lam, ifølge nyhetsbyrået.

Størst på det kinesiske markedet i første kvartal var den lokale produsenten Vivo, med en markedsandel på 17,4 prosent, mens iPhone-fallet sendte Apples andel ned i 15,7 prosent.

Forøvrig har analysegiganten IDC målt en iPhone-nedgang på nesten 10 prosent globalt i første kvartal.

Apple fremlegger tall for det som er selskapets regnskapsmessige andre kvartal torsdag 2. mai.