<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ryanair er nå verdens femte største

Om det amerikanske markedet holdes ute, er irske Ryanair verdens største flyselskap.

Publisert 15. mai 2023 kl. 09.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
SOLSIDEN: Ryanair soler seg i glansen av vekstsuksess og smart pandemistyring. FOTO:NTB

Ryanair er det største flyselskapet i verden, om vi utelater det amerikanske markedet, skriver Businessplus.

Bare i mai måned har det irske billigselskapet planlagt 91.000 passasjerflygninger, noe som løfter Ryanair opp blant de fem største flyselskapene i verden. Det er tall fra OAG som ligger til grunn for kåringen.

De fire første plassene holdes av de amerikanske selskapene American Airlines, Delta Airlines, United Airlines og Southwest Airlines.

Ryanair har hatt jevn vekst og for kommende måned er det forventet en vekst på 5,3 prosent økning fra samme tid i fjor.

– I Europa var Ryanair de eneste klare til å fungere under Covid-19. De fikk sertifisert flyene sine og holdt pilotene lisensiert og ansatte på plass. Etter hvert som hvert land åpnet seg, var de i en posisjon til å hoppe inn og øke markedet sitt, sier reiseekspert Eoghan Corry og minner om at Ryanair historisk er dyktig til å utnytte global uro:

– I lavkonjunkturen etter 11. september vokste de massivt ved å kjøpe fly fra Boeing til nedgangspris, og i den globale resesjonen var de også i stand til å vokse massivt.

Forskjellen mellom Ryanair og alle andre flyselskaper i Europa, hevder Corry, er at de virkelig er pan-europeiske, og ikke er avhengige av noe spesifikt marked.