<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russere går i strupen på Uber

Uber karakteriserer Dubai som et nøkkelmarked. Nå får de konkurranse fra russiskeide Yango.

Publisert 31. mai 2023 kl. 16.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
FÅR KONKURRANSE: Uber, ledet av Dara Khosrowshahi. Foto: NTB

Et transportselskap med russisk opprinnelse har tatt et stort jafs av Dubai-markedet som har vært dominert av Uber Technologies og deres lokale datterselskap, melder Bloomberg

Kilder med kjennskap til saken opplyser at Yango, som er en del av internettgiganten Yandex, nå står for mellom 4 og 8 prosent av alle taxi-turer i byen som har tiltrukket seg tusener av russere etter at president Vladimir Putin gikk inn i Ukraina i februar i fjor. 

Selskapet har ifølge LinkedIn rekruttert flere titalls ansatte i regionen.

Russiske beboere og turister var de flittigste brukerne av appen i starten, men siden har andre – inklusive russisktalende nasjonaliteter – strømmet til etter aggressive reklamekampanjer. I april lanserte Yango også en budtjeneste som skal konkurrere med lokale aktører som Aramex og iMile Delivery.

Vil ekspandere

Regionsjef Islam Abdul Karim uttalte ifølge nyhetsbyrået i et intervju med Dubai-avisen Al Bayan tidligere i mai at antall Yango-turer stiger med i snitt 20 prosent i uken, og at selskapet planlegger ekspansjon i Dubai for å møte etterspørselen fra turister.

Dubai har over 3 millioner innbyggere som er avhengige av biler og taxi-tjenester, spesielt om sommeren når temperaturene kan komme opp i 50 grader. Byen er regionalt hovedkvarter for Uber og Careem, som ble kjøpt opp av Yango i 2020.

En representant for Uber opplyser til Bloomberg at De forente arabiske emirater er et nøkkelmarked, og at selskapet hilser konkurransen velkommen.