Børs og finans

Dette ser investorene etter

Investorene tviholder på kronene, men for gründere med de rette ideene er det alltid håp.

31. januar 2003 - 08.34

Venturekapitalmarkedet i USA ligger nede med brukket rygg, ifølge Finansavisen. Også her i Norge har antall nye investeringer rast det siste året. Venturekapitalmarkedet i USA ligger nede med brukket rygg, ifølge Finansavisen. Også her i Norge har antall nye investeringer rast det siste året.

Det er det vanskelige kapitalmarkedet som har tatt strupetak på nyetablerte selskaper verden over. Spesielt små teknologibedrifter har fått merke at ventureinvestorene holder igjen kronene.

Men ifølge en undersøkelse utført av Ernst & Young i samarbeid med analyseselskapet VentureOne, representerer helsesektoren et av få lyspunkt. Av de nesten 20 milliardene som ble investert i 2002, tok sektoren av seg 27 prosent - opp fra 17 prosent i 2001.

- Investorene er på jakt etter selskaper med substans, som kan tjene penger uten at det tærer for hardt på den innskutte kapitalen. De selskapene som har en testet og "godkjent" teknologi, og hvor kommersialiseringen er i gang, er selvfølgelig de mest attraktive, sier Stephane Dupont i Ernst & Young.