Børs og finans

Analytiker om Tomra

- Jeg sier ikke at Tomra skal i 200, sier analytiker.

19. mai 2004 - 08.05

Analytiker Atle Vereide i Enskilda Securities gikk ut med en kjøpsanbefaling på Analytiker Atle Vereide i Enskilda Securities gikk ut med en kjøpsanbefaling på

Tomra

umiddelbart etter at den tyske opposisjonen viste kompromissvilje om pant. umiddelbart etter at den tyske opposisjonen viste kompromissvilje om pant.

- Ja, vi mener at muligheten for en positiv avklaring i Tyskland er klart større etter dette utspillet. At aksjen er opp to kroner i dag utgjør mange prosent, men den har jo også falt betydelig tilbake gjennom lengre tid. Jeg sier ikke at den skal i 200 kroner, men det er i alle fall ikke lenge siden den var i 40, sier Vereide til Finansavisen.

- I det korte bildet har panteutspillet begrenset betydning. Det er imidlertid det konservative partiet som hittil har vært hovedbøygen og gått mot ratifisering av den utvidede panteloven. Nå viser de tilsynelatende kompromissvilje. De er kommet med et forslag om pant på inntil 25 cent, og pantens størrelse er det lett å kompromisse på. Hvorvidt den blir 25 eller 50 cent har neppe stor betydning, og vil ha minimal, om noen, effekt for leverandørene av panteautomater. Det burde også være relativt lett å inngå kompromiss på hvilke typer emballasje som skal gå inn under panteloven, sier Vereide.