Børs og finans

Riggfest gir børsrekord

Bud, streik og prisoppgang på olje skaper vinnere på Oslo Børs i dag.

6. april 2006 - 11.55

Nok en gang kan investorene på Oslo Børs glede seg over nye toppnoteringer. Hovedindeksen stiger 1,4 prosent til 403,01 poeng. Nok en gang kan investorene på Oslo Børs glede seg over nye toppnoteringer. Hovedindeksen stiger 1,4 prosent til 403,01 poeng.

Høyere oljepriser sender Statoil og Hydro opp 1,7-1,9 prosent til henholdsvis 190,50 og 925,50 kroner, mens DNO stiger 1,6 prosent etter å ha blitt oppgradert av Kaupthing.

Riggaksjene er i fokus etter at det ble kjent at Ocean Rig byr 130 kroner per Eastern Drilling-aksje. Smedvig, som eier nesten 40 prosent av Eastern Drilling, er ikke imponert over budet. Eastern Drilling stiger 7,8 prosent til 131,50 kroner.

En annen riggaksje, SeaDrill, stiger 6,8 prosent til 109,50 kroner. Merrill Lynch har tatt opp SeaDrill-dekning med en kjøpsanbefaling. Samtidig hever DnB Nor Markets sitt kursmål.

Nutri Pharma-aksjen, som tidligere i dag var opp over 35 prosent, topper vinnerlisten med en oppgang på 11,1 prosent til 3,99 kroner. Det har ikke kommet nyheter fra selskapet.

Norwegian er opp 6,7 prosent til 111,50 kroner i kjølvannet av streiken i SAS Braathens. På det høyeste var kursen oppe i all time high 117 kroner.

Bare én av de 20 mest omsatte aksjene faller i verdi. Det dreier seg om Fjord Seafood, som er ned 1,3 prosent til 8,59 kroner etter at Pan Fish har vist interesse for hele selskapet.

Så langt er det omsatt verdipapirer for fem milliarder kroner.

Mer om det som skjer på Oslo Børs her

Nøkkeltallene og børsmeldingene her.

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs.

Alle aksjetipsene finner du her.

De siste dagenes tekniske analyser.

Ute i verden

Slik går det på børsene i Europa.

Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

New York i går

Her finner du vinnerne/ taperne på NYSE.

Vinnerne/ taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene.

Nøkkeltall fra handelen.

Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.