Børs og finans

Knuser Oslo Børs

Det er i Rogaland du finner de "beste" aksjene. De knuser i alle fall markedet.

20. juni 2006 - 10.48

"Rogalandsindeksen" ble etablert 1. juli i fjor. Indeksen består av børsnoterte selskaper med hovedkontor i fylket. Siden etableringen har den steget 52 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs "bare" steget med 27 prosent i samme periode. "Rogalandsindeksen" ble etablert 1. juli i fjor. Indeksen består av børsnoterte selskaper med hovedkontor i fylket. Siden etableringen har den steget 52 prosent. Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs "bare" steget med 27 prosent i samme periode.

- Rogalandsindeksen har holdt seg over hovedindeksen gjennom hele året med unntak av en liten periode i oppstarten. Også i periodene med korreksjoner på Oslo Børs i oktober i fjor og nå i mai har Rogalandsindeksen klart seg godt, sier analytiker Ole-Andreas Krohn i DnB Nor Markets til Stavanger Aftenblad.

Pan Fish, Sevan Marine og Bjørge har bidratt positivt. Førstnevnte har steget hele 243 prosent. Oppkjøp har bidratt til oppturen. Technor, Allianse og Smedvig ble kjøpt opp i løpet av mai og juni og er nå ute av indeksen.

Vær obs på at alle selskapene blir vektet likt i Rogalandsindeksen. Det blir de ikke i hovedindeksen.

Det er DnB Nor Markets som står bak indeksen.