Børs og finans

Markert nedgang på Oslo Børs

I dag er det ikke mye å skryte av på Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

28. juni 2006 - 11.24

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 1,50 prosent og står dermed i 369,89 poeng. De store oljeselskapene Norsk Hydro og Statoil faller henholdsvis 2,06 prosent og 1,43 prosent. I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 1,50 prosent og står dermed i 369,89 poeng. De store oljeselskapene Norsk Hydro og Statoil faller henholdsvis 2,06 prosent og 1,43 prosent.

Styret i DnB NOR ASA bekrefter i en melding at det har ansatt Rune Bjerke som ny konsernsjef etter Svein Aaser, som går av for aldersgrensen ved årsskiftet. Bjerke er 46 år og for tiden konsernsjef i Hafslund ASA. Den nye DnB NOR-sjefen er utdannet i sosialøkonomi ved Universitetet i Oslo og har en Master i Public Administration fra Harvard University.

Scana Steel Björneborg AB er tildelt to kontrakter for levering av spesialkomponenter til energisektoren. Avtalen med Brush BEM UK er på 15 millioner svenske kroner, mens avtalen med Scan Wind (Sverige) har en verdi på 10 millioner svenske kroner. Verdien på Scana Industrier har i dag økt med 0,79 prosent.

Nera har mottatt en transmisjonsordre fra Al Madar Telecom CO, Libya på 51 millioner kroner. Kontrakten dreier seg om fornyelse og utvidelse av selskapets mobilnettverk. Neras leveranse er en `turnkey`-kontrakt, og leveringen starter i tredje kvartal i år. Den forventes gjennomført over en periode på 12 måneder. Nera-aksjen faller i dag 1,49 prosent.

Ifølge iMarkedet kan Altinex forvente resultatene fra leteboringen på Robin-prospektet på dansk sokkel i løpet av juli. Boringen skjer på lisens 11/98. Altinex eier 10 prosent av brønnen gjennom danske Denerco. Verdien på Altinex har i dag blitt redusert med beskjedne 0,78 prosent.

Mer om det som skjer på Oslo Børs her:

Nøkkeltallene og børsmeldingene her.

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs.

Alle aksjetipsene finner du her.

De siste dagenes tekniske analyser.

Ute i verden

Slik går det på børsene i Europa.

Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

New York i går

Her finner du vinnerne/ taperne på NYSE.

Vinnerne/ taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene.

Nøkkeltall fra handelen.

Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.