Børs og finans

Så mye olje skal Statoil produsere

Oljeselskapet lover fortsatt offensiv satsing på hele sokkelen i letingen etter det sorte gull fremover.

21. august 2006 - 14.33

Statoil gjentar sin målsetning om å opprettholde et produksjonsnivå på én million fat oljeekvivalenter per dag fra norsk sokkel fram til 2015, ifølge Reuters. Konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, Terje Overvik, fastslår at målet krever en "videreføring av en offensiv satsing som omfatter hele sokkelen".

Konsernsjef Helge Lund påpeker i samme melding at Statoils aktivitet innen leting og utbygging på norsk sokkel har økt betydelig de siste to årene, og at "selskapet er godt rustet til å opprettholde det høye aktivitetsnivået i årene som kommer".

Statoil arbeider nå med rundt 15 prosjekter som kan bli besluttet for utbygging på norsk sokkel i 2006 og 2007.

Statoil-aksjen går bra på en sterk børsdag mandag, godt hjulpet av en kraftig stigende oljepris. Kl. 14.14 viste STL en oppgang på 2,92 prosent til 176,50 kroner.

Mer om utviklingen i oljeprisen finner du på disse sidene.