Børs og finans

Analytiker: Kjøp og selg

Analytiker forteller om én aksje som har utløst et sterkt kjøpssignal og én aksje som har utløst et salgssignal.

Artikkel av: Stian Jacobsen
29. oktober 2007 - 10.25

I dagens morgenrapport fra Corporate Advice and Research går analytikeren ut med en kjøpsanbefaling på REC-aksjen og en salgsanbefaling på Kitron.

- Renewable Energy Corporation viser sterkt utvikling innenfor en stigende trendkanal og videre utvikling innen denne er ventet. Aksjen har nå marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca. 259,50 kroner. Et etablert brudd vil utløse et sterkt kjøpssignal og indikere videre kursoppgang. Aksjen ligger i all-time-high, noe som er et styrketegn. RSI er noe overkjøpt, men vi må se reaksjoner ned før vi kan tolke dette som salgssignal, sier analytikeren.

- Kitron har brutt ned gjennom en lengre stigende trendkanal. Dette har utløst et negativt signal og indikerer en i første omgang en lavere stigningstakt eller innledningen til en mer horisontal utvikling. Har brutt ned gjennom støtten ved ca. 4,20 kroner. Dette har utløst et salgssignal og indikerer videre kursfall. Aksjen har nå støtte ved ca. 4,10 kroner og ca 3,40 kroner. RSI viser en svak utvikling, noe som svekker trendbildet i aksjen, avslutter analytikeren.

I skrivende stund omsettes REC-aksjen for 266,50 kroner, opp 2,50 prosent, mens Kitron-aksjen har falt 1,94 prosent og omsettes for 4,05 kroner.