Børs og finans

Terras superselger tidligere straffet

Terra-selgeren som solgte råtne USA-lån til kraftkommunene er tidligere straffet for snusk med verdipapirer. - Du, nå må du være jævlig forsiktig. Jeg foreslår at vi avslutter denne samtalen nå og tar dette fra et legal point of view, truer Harald Norberg.

Artikkel av: Øystein Byberg
21. november 2007 - 06.20

Terras Harald Norberg rådet norske kommuner til å låne hundrevis av millioner og kjøpe høyrisikofulle kredittobligasjoner. Ifølge Finansavisen er superselgeren tidligere bøtelagt for snusk i forbindelse med salg av obligasjoner.

- Norberg er en «halvstudert røver» uten evne til å tenke konsekvenser, sier kilde som har jobbet sammen med ham. Han legger til at Norberg ikke var spesielt ille, og slår fast at alle holdt på slik.

Norberg jobber i 1990 og 1991 i Forenede Fonds. Der handlet han obligasjoner i Den norske Hypotekforening. Økokrim ila Norberg en bot på 10.000 kroner for å ha tatt grov fortjeneste på bekostning av kundene.

- Er det ingen krav til hederlig vandel for å selge produkter som du selger?

- Det må du snakke med Kredittilsynet om.

- Vet du det ikke?

- Jeg har hederlig vandel. Jeg har vært ledende ansatt i verdipapirforetak siden dengang.

- Men lærte du ingenting av det du gjorde da?

- Du, nå må du være jævlig forsiktig. Jeg foreslår at vi avslutter denne samtalen nå og tar dette fra et legal point of view, truer Norberg.

Les mer i dagens utgave av Finansavisen.