Børs og finans

Hurtigruten halverer ledelsen

Konsernledelsen i Hurtigurten endres fra 15 til åtte medlemmer

Artikkel av: Øystein Byberg
13. desember 2007 - 08.43

Styret i Hurtigruten ASA vedtok onsdag 12. desember justeringer i ledelses strukturen som foreslått av administrasjonen. Konsernledelsen endres fra 15 til åtte medlemmer og CFO Jens Kristian Johnsen utnevnes til viseadministrerende direktør.

Hensikten med organisasjonsendringen er primært å få en mer effektiv ledelse av konsernet med tydeligere grensesnitt. Endringene gir ingen nedbemanning i organisasjonen.

Hovedendringene er:

  • Ledere for de tyngste forretningsområdene rapporterer direkte til administrerende direktørLedere for de tyngste forretningsområdene rapporterer direkte til administrerende direktør

  • Fokus på kjerne og maritim/teknisk driftFokus på kjerne og maritim/teknisk drift

  • Egen enhet for salgEgen enhet for salg

  • Større fokus på levering av opplevelsen om bordStørre fokus på levering av opplevelsen om bord

  • Mer effektiv støtte til land og sjøMer effektiv støtte til land og sjø

  • Jens Kristian Johnsen utnevnes til viseadministrerende direktør samtidig som han fortsetter som CFO og styreleder i AS TIRB. Stabsfunksjonene samles under en stabssjef, Ole Fredrik Hienn, som også fortsetter som juridisk direktør.Jens Kristian Johnsen utnevnes til viseadministrerende direktør samtidig som han fortsetter som CFO og styreleder i AS TIRB. Stabsfunksjonene samles under en stabssjef, Ole Fredrik Hienn, som også fortsetter som juridisk direktør.

  • Hurtigruten, Reiseliv og Ferger & Hurtigbåt blir de tre linjefunksjonene i konsernledelsen med henholdsvis Leif Øverland, Trond Øverås og Bjørn Laksforsmo som ledere.Hurtigruten, Reiseliv og Ferger & Hurtigbåt blir de tre linjefunksjonene i konsernledelsen med henholdsvis Leif Øverland, Trond Øverås og Bjørn Laksforsmo som ledere.

  • Det opprettes en ny enhet; Salg, som fellesfunksjon for Hurtigruten og Reiseliv. Det skal ansettes ny direktør for denne nye funksjonen. Dagens salgsområder, som ledes fra Storbritannia, USA, Tyskland og Frankrike, samles under denne. I tillegg opprettes også Norden som nytt salgsområde.Det opprettes en ny enhet; Salg, som fellesfunksjon for Hurtigruten og Reiseliv. Det skal ansettes ny direktør for denne nye funksjonen. Dagens salgsområder, som ledes fra Storbritannia, USA, Tyskland og Frankrike, samles under denne. I tillegg opprettes også Norden som nytt salgsområde.

  • Maritim drift for Hurtigruten og Reiseliv opprettholdes i en felles funksjon, ledet av Torkild Torkildsen. Hotelldriften legges til forretningsområde Hurtigruten.Maritim drift for Hurtigruten og Reiseliv opprettholdes i en felles funksjon, ledet av Torkild Torkildsen. Hotelldriften legges til forretningsområde Hurtigruten.