Børs og finans

Resultatnedgang for Pronova

Pronova BioPharma ASA økte driftsresultatet og inntektene kraftig i første kvartal, men bunnlinjen ble betraktelig slankere.

Pronova BioPharma - Omega 3-pille - Foto: Selskapet

Pronova BioPharma - Omega 3-pille - Foto: Selskapet

Artikkel av: Øystein Byberg
5. mai 2009 - 07.13

Pronova BioPharma ASA melder om et nettoresultat på 3,3 millioner kroner i første kvartal i år, mot 43,4 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultatet før skatt ble 9,2 millioner kroner, mot 58,6 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet beløp seg til 120,8 millioner kroner, opp fra 79,9 millioner kroner året før.

Totale inntekter utgjorde 358,6 millioner kroner, opp fra 258,9 millioner kroner i første kvartal 2008.

Omsetningsveksten er drevet av fortsatt sterk etterspørsel. Produksjonsvolumet ble rekordhøye 368 tonn, og selskapet øker produksjonsmålet for 2009 til mellom 1550 og 1 600 tonn. Produksjonen av lavkonsentrerte mellomprodukter ble nylig startet ved produksjonsenheten i Kalundborg. Dette skjer tidligere enn planlagt.

Her er rapporten og presentasjonen