Børs og finans

Meglerhus: Kjøp, kjøp og selg

Analysehuset Investtech forteller deg om to aksjer du bør vurdere å laste opp i, og en du kanskje bør kaste over ripa.

Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme

Analytiker Asbjørn Taugbøl i Investtech. Foto: Iván Kverme

Artikkel av: Øystein Schmidt
28. september 2009 - 15.08

Analysehuset Investtech melder mandag at de er positive til Sparebanken Møre- og Schibsted-aksjen, mens de mener Hafslund A-aksjen er en salgs-kandidat.

Når det gjelder førstnevnte ligger aksjer i en stigende trend som man venter kommer til å fortsette.

- Sparebanken Møre ligger i en stigende trend, og videre oppgang innenfor denne indikeres. Grunnfondet brøt nylig en liten rektangelformasjon, og motstanden ved 195 kroner er nå brutt. Det er lite motstand over dagens nivå, så grunnfondet har god oppside. Ved reaksjoner tilbake, er det støtte ved 195 kroner. Grunnfondet er svakt positivt på innsidehandler, men det er ikke registrert handler siden i januar. Kort sikt: Kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, skriver analysehuset.

Schibsted-aksjen blir på sin side omtalt som en svak kjøpskandidat.

Schibsted-aksjen ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Motstanden ved ca 100 kroner kan bremse oppgangen på kort sikt, mens et brudd opp gjennom dette nivået vil være et kjøpssignal. Det er støtte i bunnen av trendkanalen ved 74 kroner. Positiv volumbalanse styrker aksjen. Kort sikt: Svak kjøpskandidat. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, kan man lese i en fersk rapport.

Når det gjelder Hafslund A-aksjen bør man nå vurdere om man skal kvitte seg papiret, skriver Investtech.

- Hafslund A beveger seg tilnærmet sidelengs mellom støtte ved ca 65 kroner og motstand ved ca 70 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen er svakt positiv på innsidehandler. Kort sikt: Ingen klar vurdering. Middels lang sikt: Salgskandidat, skriver Investtech.