Børs og finans

Børsoppgang i Emiratene

Aksjemarkedene i De forente arabiske emirater styrker seg igjen, etter store tap som følge av gjeldskrisen i Dubai. Men usikkerheten råder fortsatt på Dubai-børsen.

Artikkel av: NTB
6. desember 2009 - 17.34

Børsen åpnet igjen søndag, etter å ha holdt stengt i tre dager. Etter en halv times handel var hovedindeksen i Dubai opp 2,4 prosent til 1.873,36, før usikker stemning blant børshandlerne førte til at indeksen svekket seg noe utover formiddagen.

I Abu Dhabi, som er hovedstaden i Emiratene der Dubai er største by, hadde indeksen midt på formiddagen lagt på seg med 4,4 prosent til 2.686,47. Sist mandag og tirsdag falt børsene i Dubai og Abu Dhabi med 12 prosent.

Den største taperen på disse to dagene var det store eiendomsselskapet Emaar i Dubai, der kursen på aksjene stupte med nesten 10 prosent. Kursen på Emaar-aksjer steg i tidlig handel søndag, før den igjen svekket seg til rundt 1 prosent under nivået ved børsstart.

Myndighetene i gjeldstyngede Dubai kunngjorde i november at de ville be det statlige holdingselskapet Dubai Worlds kreditorer om minst et halvt års utsettelse på nedbetalingen av gjeld. Selskapets gjeld tilsvarer rundt 340 milliarder kroner. (©NTB)