Børs og finans

Tyske subsidie-kutt forsinket

REC-aksjen stiger etter solsubsidiene blir utsatt.

Produksjon av fotovoltaiske celler Sunways AG i Konstanz - Foto: SWG

Produksjon av fotovoltaiske celler Sunways AG i Konstanz - Foto: SWG

Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen
9. februar 2010 - 15.50

Den tyske regjeringen er enig om et kutt i solsubsidiene for installasjoner montert på tak på 16 prosent fra 1. juni, opplyser kristeligdemokratene (CDU) Joachim Pfeiffer til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Den tyske miljøministeren, Norbert Roettgen, har tidligere kommunisert samme kutt, men fra 1. april. Kuttet blir nå forsinket med to måneder, som sender REC på en liten opptur etter aksjen mandag sluttet på tidens laveste kurs.

Det er fortsatt ingen enighet om subsidiekutt for installasjoner på bakken.

REC-aksjen stiger 6,6 prosent til 34,25 kroner.