An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Årsbeste på Oslo Børs

Kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen er en av de som kan glede seg over dagens opptur på Oslo Børs. Her er dagens børskommentar.

Spetalen og Oslo Børs

Spetalen og Oslo Børs

Artikkel av: Stein Ove Haugen
26. april 2010 - 17.30

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 0,49 prosent før den sluttet på 393,51 poeng, hvilket er årets høyeste sluttnotering. Det ble omsatt aksjer for 6,3 milliarder kroner. Det ser ut til at den greske redningspakken kan være klar i begynnelsen av mai, noe som bidrar til optimisme.

Les også:Warren: Nå er det nok tull

Håvard Nesheim er skeptisk Tidligere analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken Capital Markets kvitter seg med aksjer. Nesheim sier til Finansavisen at han vil bruke resultatsesongen de neste fire ukene til å selge seg kraftig ned. Den erfarne økonomen ser Oslo Børs i 350 poeng, eller ned rundt 10 prosent, før det igjen snur oppover.

Nesheim er tirsdagens gjest i økonominyhetene med Trygve Hegnar.

Olje Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i juni, har gått ned 0,21 prosent og står nå i 87,07 dollar.

-Oljen fikk et godt løft fredag med mange positive tall fra det amerikanske markedet, ikke minst slår de gode tallene fra boligmarkedet positivt ut. Dette var med på å gi et nytt sentiment til markedet og bidrar sterkt til den gode oljeprisen vi ser nå, sier oljeanalytiker Thina M. Saltvedt i Nordea Markets til Reuters.

-Selv om det er Kina som er den store driveren i oljemarkedet for tiden, skal man ikke glemme at USA utgjør 23 prosent av markedet. Når vi da får stadig flere tegn til bedring i USA, spesielt fra boligmarkedet, så tolkes det som et positivt tegn også for oljeetterspørselen, avslutter Saltvedt.

AGR Group AGR Group har inngått avtaler med syv leverandører om drilling av brønner. Ifølge en børsmelding dreier det seg om 15 brønner i Nordsjøen. Oppstart blir først våren 2011. Nyheten førte til et kursløft på ti prosent.

RXT I løpet av det siste året har aksjekursen i RXT (Reservoir Exploration Technology) falt betydelig. Den siste tiden har imidlertid investor Øystein Stray Spetalen fattet interesse for selskapet, og de siste ukene har bjellesauen kjøpt et stort antall aksjer.

Ferske aksjonærlister viser mandag at Spetalen nå sitter på totalt 194.352.573 aksjer i RXT, via selskapene AS Ferncliff og Tycoon Industrier, samt som privatperson. Det gir en eierandel på totalt 2,22 prosent. Mandag gikk RXT opp 11,11 prosent.

Bakkafrost En fersk aksjonæroversikt viser at Øystein Stray Spetalen og Tore Aksel Voldberg brukte forrige uke på å kjøpe seg ytterligere opp i Bakkafrost. Spetalen har via Tycoon Industrier AS kjøpt ytterligere 175.000 aksjer og sitter nå på totalt 1.721.194 aksjer, som tilsvarer 3,52 prosent av aksjene. Dermed rykker investoren opp som 6. største eier. Spetalen eier via Ferncliff TIH ytterligere 440.400 aksjer i selskapet.

Samtidig har Tore Aksel Voldbergs Dukat AS kjøpte 12.500 aksjer i samme selskap. Voldberg sitter nå på 1,02 prosent av aksjene i Bakkafrost (21. største eier). Bakkafrost klatret 5,53 prosent.

Yara straffes Yara ble en av dagens store tapere med et kursfall på 5,64 prosent. En rekke meglerhus nedgraderer enten anbefaling eller kursmål i kjølvannet av resultatfremleggelsen fredag.

•Deutsche Bank kutter sin anbefaling på Yara International fra kjøp til hold. •Handelsbanken Capital Markets kutter kursmålet fra 220 kroner til 210 kroner, og har nå anbefalingen reduce. •Agilis Securities ved Are Grongstad skriver i en fersk analyse at de beholder kjøpsanbefalingen, men at kursmålet på aksjen kuttes fra 275 kroner til 260 kroner. •Credit Suisse opprettholder sin outperform-anbefaling på Yara, men tar ned kursmålet fra 324 kroner til 288 kroner, melder SIX News. •UBS opprettholder sin kjøpsanbefaling på Yara , men kutter kursmålet fra 300 kroner til 260 kroner. •Nordea Markets velger å holde både kursmål og anbefaling uendret, og gjør minimale endringer i sine estimater, melder TDN Finans. •Argo Securities har nedgradert aksjen fra nøytral til reduser.

Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.

Mer om det som skjer på Oslo Børs her

Nøkkeltallene og børsmeldingene her.

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs.

Alle aksjetipsene finner du her.

De siste dagenes tekniske analyser.

Europa og AsiaSlik går det på børsene i Asia

Slik går det på børsene i Europa

New YorkHer finner du vinnerne / taperne på NYSE

Vinnerne og taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene .

Nøkkeltall fra handelen.