Børs og finans

Søndagens aksjetips

Den tekniske støtten på 340-nivået ble brutt med god margin intradag, men siden den ikke sluttet tilstrekkelig under er det nå duket for ekstraomganger.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
23. mai 2010 - 00.27

Bunnlinjen i den stigende hovedtrenden ble brutt, men den tekniske støtten på 340-nivåe må brytes og hovedindeksen må slutte 3 prosent under, for å utløse det endelig salgssignalet. Det skjedde ikke forrige uke, men faren for at det skal skje er ennå ikke over.

Siden hovedindeksen sluttet over 340 på fredag kan det være duket for en reaksjon opp igjen i uken som kommer. I så all er det i første omgang 350 og 360 samt 200-dagers glidende gjennomsnitt som blir syretesten på hvor Oslo Børs skal videre.

Videre opp og faren kan kanskje være over for denne gangen.

Slutter hovedindeksen imidlertid 3 prosent under 340 vil det signalisere videre fall, til 325, 310 og 300. 296 kan da være bunnen.

Stort chart

Det er også flere signaler som nå tyder på at 393,51 var toppen for en stund. I hvert fall tilsier utviklingen i RSI-chartet at børsen ikke har falt fra seg ennå. Trenden peker nedover både på kort og lang sikt, og siste bunn ble også satt under den foregående.

De fallende toppene i RSI-chartet har lenge signalisert at det kunne komme et trendbrudd. Med bruddet på hovedtrenden i hovedchartet er også signalet som har ligget i RSI-chartet blitt bekreftet. Da kan det i best fall være duket for en sidelengs utvikling mellom 340 og 390.

I verste fall kan det, som skissert over, fortsette videre ned til 296. Om det i så fall vil være bunnen er ennå for tidlig å si.