Børs og finans

Finansco fikk grønt lys - blir meglerhus

- Vi vil fortsatt ikke formidle produkter vi selv ikke ville ha investert i, sier partner Eirik Furuseth til HegnarOnline etter at konsesjonen kom fra Finanstilsynet.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
1. desember 2010 - 13.27

Vi har flere ganger omtalt finansrådgiverne i Finansco, og deres hittil treffsikre analyser. Siden i sommer har de hatt en søknad inne hos Finanstilsynet om tillatelse til å yte investeringstjenester.

- Stor dag for oss Og konsesjonen er nå innvilget.

I brevet fra tilsynet heter det at Finansco nå, i tillegg til investeringsrådgivning, kan yte mottak og formidling på vegne av kunde i forbindelse med ett eller flere finansielle instrumenter, slik disse er definert i verdipapirhandellovens paragraf 2-2.

Finanstilsynet gir også tillatelse til å yte "tilknyttede tjenester", som omfatter utarbeidelse og formidling av investeringsanbefalinger, finansielle analyser og andre former generelle anbefalinger vedrørende transaksjoner i finansielle instrumenter.

- Dette er en stor dag for oss, sier partner i Finansco Eirik Furuseth til HegnarOnline.

Avkastning: 50 prosentHva betyr det nå at dere kan kalle dere meglerhus?

- Det betyr selvfølgelig at vi står på egne ben. Samtidig har vi som mål å fortsette og levere den kvaliteten kundene er kjent, og å være markedsledende på risikojustert avkastning, sier Furuseth (til høyre i bildet under), som, i tillegg til å være private banking-ansvarlig, også er forvalter av Finanscos aktive fondsportefølje (FAF).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Porteføljen har hatt en meget god utvikling siden oppstart 1. september 2008. Per 1/11 (tallene per 1/12 foreligger i morgen) var avkastningen på 50,44 prosent, noe som tilsvarer over 20 prosent annualisert.

Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs falt 4,9 prosent i perioden, mens Morgan Stanleys verdensindeks er ned 7 prosent.

Vi gjør da oppmerksom på at FAF kan veksle mellom aksje- og rentepapirer, slik at sammenligninger med aksjeindekser og -fond blir litt "urettferdige".

- Mange dårlige produkter der uteHva slags praktiske konsekvenser får konsesjonen for dere?

- Vi vil fortsette i lokalene vi har, og har ingen planer om nye avdelinger. Vi vil fortsette med å rendyrke vårt konsept, der vi ikke distribuerer produkter vi ikke selv ville ha investert i. Vi mener det foreligger svært gode argumenter for våre kunder å sitte i papirer med god likviditet - det er en forutsetning for god avkastning.

- Det er fortsatt svært mange dårlig investeringsprodukter der ute, og som vi vil styre unna, legger han til.

Hvordan vil kundene merke at dere har blitt et meglerhus?

- Først og fremst kan vi nå tegne egne kundeavtaler med alle våre kunder, og i enda større grad enn før ta ansvaret for innkjøpsfunksjonen. Og vi vil selvfølgelig være svært nøye med å overholde reglene vår bransje er omfattet av. Det er svært viktig for oss, avslutter Furuseth overfor HegnarOnline.