Børs og finans

Analytiker: - Vårt beste veddemål

Agilis-analytiker Jon Thode ser børsen i 500 og trekker frem sine favorittaksjer.

Oslo Børs. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Oslo Børs. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Artikkel av: Øystein Byberg
4. januar 2011 - 07.21

Agilis-analytiker Jon Thode mener hovedindeksen kan gå i 500 i løpet av året, skriver Finansavisen.

- Agilis er grunnleggende positiv til aksjemarkedet i 2011. Sentralbanker verden over pumper inn likviditet i finansmarkedene gjennom å kjøpe statsobligasjoner. Denne likviditeten vil før eller siden flyte fra bankene og over i aksjemarkedet, og gjøre aksjer til en bra investering, mener han.

- Polarcus er vårt beste veddemål på en recovery innen seismikkmarkedet, med høy finansiell- og operasjonell gearing. Polarcus er lavt priset, både relativt sett og på kontantstrøm. Vi har kursmål på 7,50 kroner, opp rundt 20 prosent opp fra dagens kurs, sier Thode.

Thode trekker frem ytterligere fem gode kjøp på børsen, deriblant REC og Acergy.