Børs og finans

Analytiker: Kjøp, kjøp og selg

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Fredrik Tyvand. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Fredrik Tyvand. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
16. august 2011 - 15.07

I dagens rapport fra Investtech beskrives Golar LNG og Stolt-Nielsen som kjøpskandidater av varierende grad. Avocet Mining får derimot en svak salgsanbefaling.

Les også:- Du må tørre å kjøpe aksjer når panikken råder

- Golar LNG Ltd. viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal og videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det god støtte ved 165 kroner. Volumbalansen er imidlertid negativ, noe som svekker aksjen på kort sikt. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Kort sikt: Svak kjøpskandidat. Middels lang sikt: Kjøpskandidat, sier Tyvand.

- Stolt-Nielsen har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Etter at kursen falt mer enn 20 prosent i starten av august, har kursen igjen brutt opp gjennom motstanden ved ca. 112 kroner. Dette er et signal om videre oppgang. Volumbalansen er imidlertid negativ, noe som svekker aksjen på kort sikt. To innsidekjøp i august og ett i juni gjør aksjen positiv på innsidehandler, selv om det også er en innsider som nylig har solgt aksjer etter opsjonsinnløsning. Kort sikt: Watch. Middels lang sikt: Svak kjøpskandidat, sier analytikeren.

- Avocet Mining plc har brutt den fallende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt eller mer sidelengs utvikling. Etter oppgangen mandag har aksjen har brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig tradingrange. Aksjen tester motstanden ved ca. 22,50 kroner. Dette kan gi en reaksjon ned, mens brudd opp gjennom motstanden vil være et kjøpssignal. Aksjen er imidlertid svakt negativ på innsidehandler etter at en innsider solgte Avocet Mining-aksjer for en million kroner forrige uke. Kort sikt: Svak salgskandidat. Middels lang sikt: Svak salgskandidat, avslutter Tyvand.

Les også:- Dette kan trigge videre oppgang på Oslo Børs