Børs og finans

– Du må tørre å kjøpe aksjer når panikken råder

Roger Berntsen i Netfonds spådde en rekyl på 13 prosent. Der er vi nå. - Nå er det psykologien som styrer, sier Berntsen til HegnarOnline før han forklarer hva som kan løfte Oslo Børs ytterligere.

Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Roger Berntsen, Netfonds - Foto: Iván Kverme, Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
16. august 2011 - 12.37

Etter flere dager med stygge kursfall gikk Roger Berntsen i Netfonds ut og sa at han forventet en rekyl på rundt 12-13 prosent. På det tidspunktet sto hovedindeksen i 331 poeng, og var i løpet av dagen nede i 324,75 poeng (tirsdag 9. august).

En rekyl på 13 prosent betyr en hovedindeks på 366,97 poeng.

Mandag sluttet hovedindeksen på 371,58 poeng, mens den nå står i 366,61 poeng, ned 1,34 prosent.

Les også:- Dette kan trigge videre oppgang på Oslo Børs

-Nå befinner vi oss i en korreksjonsmodus. Det er ikke snakk om normale markedsforhold. Det får vi ikke før vi passerer 400 poeng. Det vi har sett de siste ukene har vært en kraftig korreksjon. Jeg tror ikke vi vil oppleve en ny resesjon, sier Berntsen til HegnarOnline.

-Du snakket om en rekyl på 12-13 prosent. Hvor går vi videre?

-Vi er der nå. De neste dagene blir det viktig å følge med på de tekniske nivåene. Så lenge 360 holder, kan vi snart se 400. Nå er det psykologien som styrer. Det er ikke snakk om en rasjonell prising, sier Berntsen.

-Hva må til for å løfte markedet ytterligere?

-Gjeldssituasjonen i Europa angår hele verden - også USA og Kina. For å løse problemene tror jeg Kina må øke sin eksponering mot europeisk gjeld, sier Berntsen.

-Hvor langt ned skal vi om 360-nivået ryker?

-Da skal vi teste en ny bunn. Jeg snakker da om 344 som var sluttkurs 10. august. Skal du gjøre gode investeringer, må du tørre å handle når panikken råder. Se bare på svingningene som fant sted da hovedindeksen var nede i 324 og den sluttet på 348, sier Berntsen.

-Ender 2011 i pluss på Oslo Børs?

-Det går fort ned, men det kan også gå fort opp. Vi kan ende i pluss for året. Potensialet er til stede, men det fordrer at de riktige politiske beslutningene tas, avslutter Berntsen.