Børs og finans

Tror REC skal rase enda mer - hever børs-gigant

Deutsche Bank kutter kursmålet på REC og tror ikke at fallet for den utbombede aksjen er ferdig riktig ennå. Samtidig rykker Société Générale ut og anbefaler kjøp av børsgigant. Kursmålet tas opp.

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP

Bilde fra DAX i Tyskland - Foto: AP

Artikkel av: Stein Ove Haugen
24. oktober 2011 - 12.24

Deutsche Bank melder at de nå kutter kursmålet på REC fra 6 kroner til 3 kroner. Salgs-anbefalingen på aksjen står ved lag.

Meglerhuset forventer i følge TDN Finans at REC vil fortsette å skuffe markedet med flere kutt i wafer- og solcelleproduksjon. Man peker videre på at selskapet ikke har maktet å skaffe seg langsiktige silisiumskontrakter og dermed må selge sine varer på spotmarkedet i stedet, der prispresset har vært betydelig den siste tiden.

Deutsche Bank venter en svak Q3-rapport fra REC til onsdag (26. oktober) og tror at aktøren kommer til å varsle dårligere tider også de neste to kvartalene.

Samtidig melder Société Générale at de hever kursmålet på Yara International fra 310 kroner til 330 kroner. Kjøps-anbefalingen står ved lag.

REC er opp 0,92 prosent mandag til 4,40 kroner og nedsiden er ifølge Deutsche Bank dermed på rundt 32 prosent. Yara stiger 2,23 prosent til 261,60 kroner og Société Générale tror dermed at aksjen kan heve seg rundt 26 prosent i tiden som kommer.