Børs og finans

Tror slaktofferet REC skal doble seg

Analytiker mener det positive i REC-rapporten overskygger det negative. Her er de fire gode nyhetene.

Solceller. Foto: Scanpix

Solceller. Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
26. oktober 2011 - 10.47

Handelsbanken Capital Markets mener det positive i REC-rapporten overskygger det negative.

Selskapets EBITDA var på 430 millioner kroner, som inkluderte nedskrivninger av wafer-lagre på 130 millioner kroner. Justert EBITDA ble dermed 550 millioner kroner. Meglerhusets estimat var på 665 millioner kroner. EBITDA-biten skuffet dermed noe, men analytiker Anita Huun mener andre forhold i rapporten kompenserer for dette.

For det første blir de totale kostnadene i forbindelse med REC Wafer-nedleggelsene rundt 470 millioner kroner, mens meglerhuset hadde ventet at tallet skulle være 600 millioner kroner. Dessuten vil REC sannsynligvis få 600 millioner kroner i forbindelse med kanselleringene, mens Handelsbanken bare hadde inkludert 220 millioner kroner i tallene for tredje kvartal.

Kontantstrømmen er også meget solid, både som følge av reduksjonen i arbeidskapital, men også knyttet til tilbakebetaling av skatter i USA. Netto rentebærende gjeld er redusert fra 6,8 til 5,3 milliarder kroner i dette kvartalet.

Det fjerde positive elementet er at CAPEX vil bli redusert fra én milliard til 700 millioner kroner.

Handelsbanken vil redusere sine 2011-estimater noe, men ikke betydelig.

Huun opererer med et kursmål på 10 kroner, som innebærer en drøy dobling i forhold til dagens kurs på 4,67 kroner. Siden i går har REC falt 11 prosent.