Børs og finans

Ny <i>all time low</i> igjen - kan stige 120 prosent?

Solselskapet REC stuper til ny <i>all time low</i> for andre uken på rad. ABG Sundal Collier-analytiker syns imidlertid at tirsdagens nedgang er overdrevet, og tror aksjen har saftig oppside.

REC-nedtur

REC-nedtur

Artikkel av: Øystein Schmidt
29. november 2011 - 14.53

Det meget hardt prøvede solselskapet REC får seg en ny nesestyver tirsdag, og faller til enda en all time low. Det er andre uken på rad at dette skjer.

I forrige uke falt kursen til 3,66 kroner, noe som da var det svakeste noen gang. I dag er aksjen omsatt for så lavt som 3,55 kroner. I skrivende øyeblikk er REC ned 8,89 prosent til 3,65 kroner.

Tirsdagens fall kommer etter at selskapet i morgentimene sendte ut en nitrist guiding, samt at man gjorde det klart at man stenger 60 prosent av wafer-produksjonen på Herøya i fire måneder.

Andreas Strand, analytiker i ABG Sundal Collier, sier til TDN Finans at han på ingen måte er overrasket over tirsdagens REC-meldinger. Da stusser han mer over at markedet sender aksjen ned snaue 10 prosent.

- Det er to ting å trekke ut av dagens melding. Solmarkedet er svakt, og wafer-virksomhetene i Norge er ikke levedyktige med dagens priser. Ingen av de to tingene er særlig nytt. Jeg er overrasket over at aksjen er ti prosent ned, sier Strand.

Trass i aksjens voldsomme fall så langt i år - REC er ned 80 prosent siden 2011 startet - opererer fremdeles ABG med en kjøps-anbefaling samt et kursmål på 8 kroner for aksjen.

Dermed tror Strand & Co. at oppsiden for solselskapet kan være på omlag 120 prosent.