An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Ny <i>all time low</i> igjen - kan stige 120 prosent?

Solselskapet REC stuper til ny <i>all time low</i> for andre uken på rad. ABG Sundal Collier-analytiker syns imidlertid at tirsdagens nedgang er overdrevet, og tror aksjen har saftig oppside.

REC-nedtur

REC-nedtur

Artikkel av: Øystein Schmidt
29. november 2011 - 14.53

Det meget hardt prøvede solselskapet REC får seg en ny nesestyver tirsdag, og faller til enda en all time low. Det er andre uken på rad at dette skjer.

I forrige uke falt kursen til 3,66 kroner, noe som da var det svakeste noen gang. I dag er aksjen omsatt for så lavt som 3,55 kroner. I skrivende øyeblikk er REC ned 8,89 prosent til 3,65 kroner.

Tirsdagens fall kommer etter at selskapet i morgentimene sendte ut en nitrist guiding, samt at man gjorde det klart at man stenger 60 prosent av wafer-produksjonen på Herøya i fire måneder.

Andreas Strand, analytiker i ABG Sundal Collier, sier til TDN Finans at han på ingen måte er overrasket over tirsdagens REC-meldinger. Da stusser han mer over at markedet sender aksjen ned snaue 10 prosent.

- Det er to ting å trekke ut av dagens melding. Solmarkedet er svakt, og wafer-virksomhetene i Norge er ikke levedyktige med dagens priser. Ingen av de to tingene er særlig nytt. Jeg er overrasket over at aksjen er ti prosent ned, sier Strand.

Trass i aksjens voldsomme fall så langt i år - REC er ned 80 prosent siden 2011 startet - opererer fremdeles ABG med en kjøps-anbefaling samt et kursmål på 8 kroner for aksjen.

Dermed tror Strand & Co. at oppsiden for solselskapet kan være på omlag 120 prosent.