Børs og finans

REC: - Dette vil sikkert overraske mange

Det hardt prøvede solselskapet REC stenger enda flere fabrikker i Norge og serverer i tillegg dyster guiding. Nordea Markets-analytiker peker på det punktet aksjemarkedet kommer til å reagere mest på.

Foto: REC

Foto: REC

Artikkel av: Øystein Schmidt
29. november 2011 - 09.14

Tirsdag morgen kom nyheten om at solselskapet REC stenger 60 prosent av wafer-produksjonen på Herøya i fire måneder. Selskapet mener denne delen av solarmarkedet er særlig hardt rammet av økonomiske nedgangstider, overproduksjon og store lagerbeholdninger.

200 mann mister jobben som en følge av nedstengningen, skriver Retuers.

- Den generelle økonomiske situasjonen i Europa og også i USA påvirker vår situasjon. Selskaper og privatpersoner har ikke mulighet til å investere i samme grad som før. Wafer-markedet har det siste halve året vært i kraftig fall. Prisene er ned 70 prosent, sier REC-direktør John Andresen til Reuters.

Analytiker André Holø Adolfsen i Nordea Markets endrer ikke sine REC-estimater etter tirsdagens nyheter og mener nedleggelse av den norske virksomheten er som ventet.

Holø Adolfsen tror dagens melding neppe vil få en positiv mottagelse i aksjemarkedet.

- At de tar ned forventningene sine på silisium så mye fordi prisene har falt, er det som sikkert er overraskende på mange. Det har gått mye raskere enn man har sett for seg, og det er derfor selskapet har gått ut med en profit warning, sier han.

REC faller 5,99 prosent til 3,76 kroner fra start tirsdag. Aksjen er nå ned 74 prosent de siste 12 månedene og noterte seg i forrige uke for en ny all time low da den ble omsatt til 3,66 kroner.