Børs og finans

EVRY - Norges største IT-selskap

EVRY ble navnet på landets største IT-selskap.

Terje Mjøs. Foto: Finansavisen

Terje Mjøs. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
17. mars 2012 - 20.12

EVRY blir det nye navnet til Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap, EDB ErgoGroup. Gjennom sine 10.000 ansatte leverer EVRY daglig IT-tjenester fra 21 norske og 50 nordiske byer til om lag 14.000 kunder i offentlig sektor og privat næringsliv. Med nytt navn og ny merkevare som fundament starter nå arbeidet med å etablere EVRY som Nordens ledende IT-selskap i løpet av 2015, heter det i en melding lørdag kveld.

- Med lanseringen av EVRY legger vi bak oss 50 år med IT-historie i Norge. Samtidig møter vi morgendagen med et friskt, fremoverlent, fremtidsrettet og helt nytt uttrykk. Som ansatte i EVRY skal jeg og våre 10 000 medarbeidere i 50 nordiske byer nå ut i markedet med ett mål for øyet. Gjennom å være best på kunde, skal vi bli ledende i Norden innen utgangen av 2015, og vi skal én gang for alle sette norsk og nordisk IT på verdenskartet, sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY.

EVRY er tuftet på fusjonen av Norges to største IT-selskaper EDB og ErgoGroup. Denne sammenslåingen er den største IT-fusjonen i Norge og Norden noensinne og norgeshistoriens fjerde største selskapsfusjon uavhengig av bransje.

Lanseringen av EVRY er den største merkevare-lanseringen som gjennomføres i Norge i 2012. Navneskiftet er også det eneste blant Norges største selskapsfusjoner der selskapet fullstendig endrer navn. I andre store fusjoner har det nye navnet enten vært basert på en kombinasjon av de gamle eller en videreføring av et av de eksisterende navnene. I motsetning til andre store IT-leverandører i Norge og Norden, er EVRY basert på et sterkt norsk eierskap med lange tradisjoner i Norge og Norden. EVRY er børsnotert på Oslo Børs i Norge med Posten Norge og Telenor som de største eierne.