An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

EVRY - Norges største IT-selskap

EVRY ble navnet på landets største IT-selskap.

Terje Mjøs. Foto: Finansavisen

Terje Mjøs. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
17. mars 2012 - 20.12

EVRY blir det nye navnet til Norges største og Nordens nest største IT-tjenesteselskap, EDB ErgoGroup. Gjennom sine 10.000 ansatte leverer EVRY daglig IT-tjenester fra 21 norske og 50 nordiske byer til om lag 14.000 kunder i offentlig sektor og privat næringsliv. Med nytt navn og ny merkevare som fundament starter nå arbeidet med å etablere EVRY som Nordens ledende IT-selskap i løpet av 2015, heter det i en melding lørdag kveld.

- Med lanseringen av EVRY legger vi bak oss 50 år med IT-historie i Norge. Samtidig møter vi morgendagen med et friskt, fremoverlent, fremtidsrettet og helt nytt uttrykk. Som ansatte i EVRY skal jeg og våre 10 000 medarbeidere i 50 nordiske byer nå ut i markedet med ett mål for øyet. Gjennom å være best på kunde, skal vi bli ledende i Norden innen utgangen av 2015, og vi skal én gang for alle sette norsk og nordisk IT på verdenskartet, sier konsernsjef Terje Mjøs i EVRY.

EVRY er tuftet på fusjonen av Norges to største IT-selskaper EDB og ErgoGroup. Denne sammenslåingen er den største IT-fusjonen i Norge og Norden noensinne og norgeshistoriens fjerde største selskapsfusjon uavhengig av bransje.

Lanseringen av EVRY er den største merkevare-lanseringen som gjennomføres i Norge i 2012. Navneskiftet er også det eneste blant Norges største selskapsfusjoner der selskapet fullstendig endrer navn. I andre store fusjoner har det nye navnet enten vært basert på en kombinasjon av de gamle eller en videreføring av et av de eksisterende navnene. I motsetning til andre store IT-leverandører i Norge og Norden, er EVRY basert på et sterkt norsk eierskap med lange tradisjoner i Norge og Norden. EVRY er børsnotert på Oslo Børs i Norge med Posten Norge og Telenor som de største eierne.