Børs og finans

Aker Solutions går mot strømmen på Oslo Børs

Oslo Børs faller fredag ettermiddag, men Aker Solutions går motstrøms etter å ha kommet med flere nyheter.

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
13. april 2012 - 12.07

Oslo Børs faller i likhet med de fleste andre Europa-børsene. Klokken 12:05 er hovedindeksen ned 0,7 prosent til 414,76. Så langt er det omsatt verdipapirer for 1,2 milliarder kroner.

Hovedindeksen er så langt i år opp 7,9 prosent, mens den de siste 12 månedene er ned 6,5 prosent.

Utviklingen skjer i kjølvannet av rally i New York torsdag, og bred oppgang i Asia tidligere i dag - selv om Kinas BNP-vekst i 1. kvartal kom inn på den skuffende siden.

Oljeprisen fallerOljeprisen faller, nettopp på grunn av de kinesiske BNP-tallene. Brent mai-olje handles for 121,40 dollar fatet, ned 0,3 prosent i dagens handel. WTI-oljen er ned 0,5 prosent til 103,15 dollar fatet.

- Vi venter at prisene faller noe, fordi markedet hadde ventet at Kinas BNP-vekst skulle toppe forventningene. Men selv på disse nivåene, er veksten høyere enn regjeringen forventer den å være. Jeg ser ikke dette som en stor grunn til bekymring, sier analytiker Ben Le Brun hos OptionsXpress til Reuters.

Statoil faller 0,7 prosent til 149,50 kroner fredag.

Algeta stiger etter avisoppslagBiotekselskapet Algeta markerer seg positivt, og stiger 1,3 prosent til 136,50 kroner. Forvalter Ole Peter Nordby i Sigma Fondene kommer i dagens Finansavisen med total slakt av den negative analysen fra UBS tidligere i uken.

Dagens dobbel fra Aker SolutionsAker Solutions meldte i dag om en Petrobras-jobb og bygging av ny fabrikk i Malaysia. Aksjen stiger 0,4 prosent til 93,05 kroner.

UtbyttefestFlere aksjer går ex utbytte fredag. Blant dem er Kværner. Aksjen faller 4,4 prosent (70 øre) til 15,20 kroner, men er da i realiteten opp, ettersom utbyttet er på 1,00 kroner.

En utbytteaksje topper også taperlisten. Neas er ned 46,3 prosent (8,80 kroner) til 10,20 kroner. Vi merker oss at utbyttet er på 8 kroner.

Smått er godtToppaksjene CellCura, Nordiag, SinOceanic stiger 15-20 prosent, men volumene er smål

Følg HegnarOnline på Facebook her!

Slik gikk det på børsene i Asia

Slik går det på børsene i Europa.

Mer om det som skjer på Oslo Børs her

Nøkkeltallene og børsmeldingene her

Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline

Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs

Alle aksjetipsene finner du her

De siste dagenes tekniske analyser

Slik gikk det i New York

Her finner du vinnerne / taperne på NYSE

Vinnerne og taperne på Nasdaq.

De ulike indeksene og de ulike sektorene

Nøkkeltall fra handelen