Børs og finans

- Denne aksjen er en doblingskandidat

Henrik Schultz i Sparebanken 1 Markets kommer sjelden med doblingskandidater. Men for Kongsberg Automotive gjør han et unntak. - Aksjen er urettferdig hardt straffet, mener han.

Analytiker Henrik Schultz - Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Analytiker Henrik Schultz - Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Artikkel av: Stein Ove Haugen
27. april 2012 - 11.27

I en analyse med tittelen "Halfway through the rough" klinker analytiker Henrik Schultz i Sparebanken 1 Markets til, og erklærer Kongsberg Automotive som en doblingskandidat.

I kjølvannet av kvartalsrapporten tidligere denne uken har Schultz gått gjennom investeringscaset på nytt.

Kjøpsanbefalingen gjentas, men seks måneders kursmål heves til 4 kroner.

Schultz har jekket opp estimatene, og for nettoresultatet er de oppgradert betydelig. Han venter nå en fortjeneste per aksje på 0,041 euro i 2012, 0,086 euro i 2013 og 0,118 euro per aksje i 2014.

- Urettferdig hardt straffet Analytikeren ser mindre risiko på finansieringsssiden, og mener aksjen er urettferdig hardt straffet av bekymrede investorer.

- I likhet med mye av bilindustrien, påvirkes Kongsberg Automotive av resesjon i Europa, og blandede trender i flere markeder innen bil- og lastebilproduksjon. Høye olje/bensinpriser har også svekket investorenes tillit til sektoren, skriver han.

- Aksjen sporet av gjennom 2011, noe som til en viss grad er vanskelig å relatere til noe annet enn en kraftig tillitssvikt hos investorene. Tillit forsvinner raskt, men tar tid å bygge opp.

- Det skal kanskje mer til enn ett overraskende positivt kvartal (som 1. kvartal i år), men vi ser etter en stødig resultatutvikling i selskapet.

- Til slutt kan gjenvunnet tillit, støttet av en effektiv ledelse, god cash-kontroll og konstruktive banker løfte aksjen veldig mye høyere, skriver Schultz.

Kongsberg Automotive er sist omsatt for 1,92 kroner på Oslo Børs, uendret i dagens handel.

Følg HegnarOnline på Facebook!