Børs og finans

Meglergigant spår høyere gullpriser

Prisene på gull har stabilisert seg rundt 1.600-nivået. Økonomene i Barclays Capital tror prisene nå skal opp.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
14. april 2012 - 10.58

Gullprisene har stabilisert seg på rundt 1.600 dollar per unse. Men i lys av svak fysisk etterspørsel, har gulvet ifølge Barclays Capital blitt tiltagende mer sårbart. Etterspørsel fra Kina har begynt å ta seg opp, men kommer kun betydelig som respons på kraftige prisfall, melder TDN Finans.

Meglerhusets makroøkonomer mener ifølge nyhetsbyrået at referatet fra rentemøte til den amerikanske sentralbanken tilsier at en tredje runde med kvantitative lettelser ikke er umiddelbart forestående. Muligheten ble imidlertid noe hevet med de svakere arbeidsmarkedstallene som ble kunngjort forrige fredag.

Gull steg noe på bekymringene i eurosonen, og økonomene mener at det minner markedet på gulls rolle som en trygg havn.

Barclays spår en gruveproduksjon på 2.876 tonn i 2012. Det fysiske tilbudet er ventet å utgjøre 4.491 tonn, mens den fysiske etterspørselen spås til 3.030 tonn. Meglerhuset ser i år en gullpris på 1.873 dollar per unse.

Følg HegnarOnline på Facebook her!