Børs og finans

Anbefaler salg av Evry, RCCL og Songa

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker torsdag ut med tre salgs-anbefalinger. Disse bør du holde deg unna.

Asbjørn Taugbøl. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Asbjørn Taugbøl. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
31. mai 2012 - 14.00

I dagens rapport fra Investtech beskriver analytiker Asbjørn Taugbøl Evry, RCCL og Songa Offshore som salgs-kandidater.

- Evry ASA har brutt den stigende trenden og reagert kraftig ned. Det er foreløpig vanskelig å si noe om den framtidige trendretningen. Aksjen har gitt salgssignal fra glidende snitt-indikatoren, og signaliserer dermed videre nedgang ned mot støtten ved 8.20 kroner. Negativ volumbalanse svekker aksjen. Det er motstand ved 10.40 kroner, skriver Taugbøl

Følg HegnarOnline på Facebook her

- Royal Caribbean Cruises ga salgssignal fra en hode-og-skuldre-formasjon i april, og kursen ligger nå i en fallende trend. En videre utvikling innenfor trenden indikeres. Det ligger støtte ved ca 133 kroner og motstand ved ca 165 kroner. Aksjen er dessuten negativ på innsidehandler, mener analytikeren.

- Songa Offshore SE ligger i en langsiktig, fallende trend og fortsatt negativ utvikling innenfor denne indikeres. Kursen har brutt gjennom gulvet ved ca 16 kroner kroner i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre nedgang til 10.62 kroner eller lavere. Det er lite støtte under dagens nivå, noe som øker risikoen. RSI er oversolgt, men så lenge RSI-kurven ikke vender positivt, anses ikke dette å styrke aksjen. Motstand ved 16 kroner begrenser oppsiden ved eventuelle reaksjoner opp. Aksjen er dog maksimalt positiv på innsidehandler etter flere innsidekjøp i mai, avslutter Taugbøl.

Evry stiger 0,75 prosent på Oslo Børs torsdag, mens RCCL er ned 1,7 prosent. Songa Offshore faller 0,7 prosent.