Børs og finans

Delphi-forvalter vraket to aksjer

Samtidig vektet Håkon Hovengen Sætre seg opp i tre andre aksjer på Oslo Børs, deriblant to tungvektere i oljeservice.

Håkon Hovengen Sætre. Foto: Finansavisen.

Håkon Hovengen Sætre. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
8. mai 2012 - 14.34

Forvalter Håkon Hovengen Sætre i Delphi Fondene har fått en god start med sitt Norge-fond i 2012.

Fire måneder ut i året har fondet steget 14,7 prosent, mot 12 prosent for fondsindeksen på Oslo Børs. Fasiten i april ble at fondet falt 0,4 prosent, mens referanseindeksen gikk tilbake 1,4 prosent.

Sætre har også ansvaret for Delphi Vekst, som la på seg 0,1 prosent i april. Så langt i år (per 30/4) er fondet opp 11,1 prosent.

Følg HegnarOnline på Facebook!

"Boller og bensin" tok av I sin april-kommentar skriver Sætre at Statoil Fuel & Retail bidro med 40 prosent avkastning for Norge-fondet i løpet av måneden.

- Vi økte eksponeringen innen oljeservice med en post i Aker Solutions, samt Seadrill, skriver han.

Endringene ble ifølge forvalteren gjort på bekostning av DNB, der han vektet seg noe ned, samt Norsk Hydro som nå er helt ute av porteføljen.

- Sistnevnte har vært med i porteføljen i lang tid, men har gradvis blitt solgt ut. Selv om Hydro fremstår rimelig på bokførte verdier, er inntjeningen fallende i et marked med lave aluminiumspriser, skriver Sætre.

Opp i Schibsted, ut av Orkla I sin gjennomgang av Vekst-fondet, forklarer han den økte eksponeringen i Aker Solutions slik:

- Selskapet la frem imponerende tall for 4. kvartal, og opplever også et rush av nye ordrer om dagen. Dersom selskapet kan vise til at den positive operasjonelle overraskelsen fra forrige kvartal ikke bare var et blaff, bør aksjen kunne fortsette å bidra positivt utover året, skriver Sætre.

Han økte også sin posisjon i Schibsted gjennom måneden.

- Selskapets aksjekurs viser en meget sterk trend, hovedsaklig som følge av at markedet er villig til å prise deres internasjonale satsning innenfor online-rubrikkmarkedet stadig høyere, skriver Sætre.

Ellers ble Orkla tatt helt ut av Vekst-fondets portefølje i april, mens Clavis Pharma ble vektet noe ned.