Børs og finans

Analytiker: Kjøp, kjøp og selg

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Fredrik Tyvand. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Fredrik Tyvand. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
12. juni 2012 - 14.40

I dagens rapport fra Investtech beskrives Bridge Energy og Bakkagrost som kjøpskandidater mens ABG Sundal Collier får en salgsanbefaling.

Les også: - Du bør eie aksjer

- Bridge Energy ASA har brutt den fallende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere falltakt. I tillegg til trendbruddet, har kursen også brutt opp gjennom motstanden ved ca ni kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte rundt ni kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen styrkes av at volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Tyvand.

- Bakkafrost har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend samt motstanden rundt 40 kroner. Fortsatt sterk utvikling signaliseres, og ved eventuelle reaksjoner tilbake har aksjen nå støtte i det tidligere motstandsnivået. Kursen har også brutt gjennom taket ved 40,95 kroner i en rektangelformasjon, og etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 45,40 kroner eller mer. Vurdering: Kjøpskandidat, sier analytikeren.

- ABG Sundal Collier Holding ligger i en fallende trend, og har også brutt støtten rundt 3,80 kroner. Fortsatt svak utvikling innenfor trendkanalen signaliseres. Aksjen er også negativ på innsidehandler etter at flere innsidere i mai solgte ABG Sundal Collier-aksjer. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Tyvand.