Børs og finans

Meglersjef har tro på Subsea 7, DNO og PGS

Meglersjef Per Arne Nonås i Norne Securities tror snart det snur på Oslo Børs. Her avslører han sine tre soleklare aksjefavoritter.

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
1. juni 2012 - 14.07

Meglersjef Per Arne Nonås i Norne Securities i Bergen sier til Finansavisen fredag at han venter på beviset for at Oslo Børs er lavt priset på dagens nivåer.

Hovedindeksen er tilbake der den startet dette året, på like over 390 poeng, men snart tror han det vil snu.

Nonås peker på at risikokartet er styrt av svakere makrotall fra USA, Kina og Europa, og ikke minst gjeldskrisen i Europa. Snart skal grekerne til valgurnene igjen.

- Fryktindeksen (VIX-indeksen) har steget fra 15 til 24 poeng de siste to månedene, men det er langt unna nivåene rundt 50 poeng i fjor høst. Et nyvalg i Hellas 17. juni kan gi en viktig avklaring for aksjemarkedet, mener han.

På Oslo Børs liker han aller best trioen Subsea 7. PGS og DNO International.

- Vi har mest tro på offshorerederiet Subsea 7, på grunn av utsikter til bedre marginer fremover. Etterspørselen er god, og selskapet sitter allerede med en stor ordrebok som gir tillit til en voksende topplinje i år og neste år. Aksjen er billig i forhold til andre i sektoren. Vi har et kursmål på 185 kroner, som tilsvarer en oppside på 40 prosent, sier Nonås.