Børs og finans

Over 200 salmonellaforgiftet av laks

Det antas at over 200 mennesker i Nederland har blitt salmonellaforgiftet etter å ha spist røkelaks.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
3. oktober 2012 - 10.46

Rundt 200 personer, og trolig flere, har blitt salmonellaforgiftet i Nederland. Smitten er antatt å komme fra røykelaks fra det nederlandske selskapet Foppen. Det melder AP, Intrafish.com og andre medier tirsdag kveld og onsdag, ifølge TDN Finans.

Foppen leverer blant annet varer til supermarkedkjeden Costco, opplyser nyhetsbyrået.

Selskapet har nå trukket tilbake 100.000 pakninger røyket laks i Nederland, USA og inntil fem andre land, sier en Foppen-talsperson til Intrafish.com. Ifølge nettstedet er det blant annet norsk laks som er brukt som råmateriale.

Foppen sier at det ikke har blitt påvist salmonella i deres produkter, men at de trekker tilbake produktene for å være proaktiv.