Børs og finans

Måtte vente i 17 måneder - nå er opprykket klart

Etter 17 måneders behandlingstid har Finansco Forvaltning endelig fått grønt lys for å drive aktiv forvaltning.

Eirik Furuseth. Foto: Finansco.

Eirik Furuseth. Foto: Finansco.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. november 2012 - 11.01

Finanstilsynet har gitt Finansco Forvaltning konsesjon til å drive aktiv forvaltning.

I et dokument sendt ut 22. november skriver tilsynet at selskapet får tillatelse til å yte "aktiv forvaltning av investorers portefølje av finansielle instrumenter på individuell basis, og etter investors fullmakt".

Finansco Forvaltning har også fått tillatelse til å yte "utarbeidelse og formidling av investeringsanbefalinger, finansielle analyser og andre former for generelle anbefalinger vedrørende transaksjoner i finansielle instrumenter".

- Rykker opp én divisjonFinanstilsynet har etter verdipapirhandellovens paragraf 9-9 (2) gitt dispensasjon fra kravet om at den faktiske ledelsen skal forestås av minst to personer. Espen Seidel er daglig leder i Finansco Forvaltning.

- En gledens dag, sier Finansco-partner Eirik Furuseth i en kommentar, etter at skrivet kom selskapet i hende i går.

- Etter ca. 17 måneders behandlingstid kom konsesjonen endelig, og nå rykker vi opp én divisjon! fortsetter han overfor HegnarOnline.

Furuseth eier gjennom EIUF AS ca. 46 prosent av stemmene og kapitalen i Finansco Forvaltning. Pål Tverdal, daglig leder i Finansco, eier ca. 14,5 prosent, mens Markus Anders Hareide Gamenius har 12,64 prosent.

Styret består av leder Jan Erik Holmberg, med Øivind Solvang og nevnte Tverdal som styremedlemmer.

Følg HegnarOnline på Facebook her!