Børs og finans

Oppløftende nyheter for Oslo Børs torsdag

Oljeprisen viser litt mer futt torsdag morgen enn tilfellet var onsdag ettermiddag.

Foto: Berit Roald / SCANPIX.

Foto: Berit Roald / SCANPIX.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
10. januar 2013 - 08.05

Oljeprisen stiger torsdag morgen, og er opp i forhold til nivåene onsdag ettermiddag.

Brent for levering i februar 2013 omsettes nå til 111,96 dollar, opp 0,18 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,42 prosent til 93,49 dollar.

Rundt stengetider ved Oslo Børs klokken 16.30 onsdag kostet brentoljen omlag 111,20 dollar fatet.

Prisene hever seg for første gang på tre dager i kjølvannet av de oppløftende eksporttallene fra Kina. Ifølge Bloomberg og TDN Finans er tallene et tegn på vekst i landets økonomi.

Veksten var på 14 prosent i forhold til samme måned året før, mens analytikere på forhånd hadde anslått veksten til 5 prosent.

- Dette lover godt for oljeetterspørselen i Kinas produksjonssektor. Det bekrefter vårt syn om at Kinas eksportledete økonomi virkelig har innledet en gjeninnhenting, sier Gordon Kwan, sjef for regional energianalyse i Mirae Assets Securities i Hong Kong.

Oljelagrene i Cushing, Oklahoma, som er leveringspunkt for WTI-kontrakten, steg for femte uke på rad, og nådde rekordvolumet 50 millioner fat.

- Lagrene har vært høye i noen tid nå. Det vil kunne bli en viss forbedring i etterspørselen i USA. Kina vil gi ytterligere vekst på etterspørselssiden i år, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney.